Airconditioning én warmtepomp?

Bij AMK kan u terecht voor het leveren en plaatsen van uw airconditioning of warmtepomp in uw bestaande woning, uw renovatieproject of from-scratch in uw nieuwbouwwoning tijdens de ruwbouwfase.

Airconditoning of ook wel de lucht-lucht warmtepomp genoemd. Het zorgt dat we het hoofd koel kunnen houden op warme dagen. Maar wist je dat de huidige systemen ook kunnen verwarmen?

Lucht-lucht warmtepompen zijn omkeerbaar, waardoor ze een ruimte enerzijds kunnen koelen, maar anderzijds ook kunnen verwarmen. Dit zorgt voor een optimaal leefklimaat in uw slaapkamer, bureau of leefruimtes, en dat het hele jaar door !

Heeft u zonnepanelen op uw dak liggen? Dan is een warmtepomp of airco een nog betere keuze, want dan kan u gebruik maken van uw gratis groene stroom van op uw dak.

Soorten systemen

De airco-systemen of warmtepompen zijn toepasbaar in verschillende vormen waardoor elk project vrijwel kan gerealiseerd worden.

We onderscheiden 2 grote groepen.

De split en de multi-split.  Een split-systeem kenmerkt zich door te bestaan uit slechts 1 binnenunit en 1 buitenunit, veelal bedoeld voor het koelen of verwarmen van 1 ruimte. Een multi-split bestaat uit meerdere binnenunits en slechts 1 buitenunit.

De binnenunit(s) en buitenunit zijn verbonden door koperen leidingen en elektrische verbindingen. Bij nieuwbouwprojecten is het belangrijk om al eens na te denken over de toepassing van een warmtepomp in je woning, tijdens de ruwbouwfase kunnen de leidingen heel eenvoudig voorzien worden, en kan enkele jaren laten met gemak een airco worden geïnstalleerd.

Soorten binnenunits

Ieder airco project heeft zijn eigen vereisten en beperkingen naar plaatsing toe. De leidingen moeten kunnen weggewerkt worden, en men moet een bepaald tracé naar de buitenunit in acht nemen.

Wandmodel

Hierbij wordt de binnenunit hoog aan de wand geplaatst.

Vloermodel

Een vloermodel wordt laag aan de wand of op de vloer geplaatst.

Ingebouwd of kanaalmodel

Een ingebouwde unit werkt men meestal weg in een kast, valse wand of plafond. Deze zijn achteraf niet zichtbaar, en esthetisch zeer passend voor het interieur.

Plafond of cassette

Een cassette-unit is in het plafond ingebouwd. Veelal gebruikt waar grote vermogens nodig zijn. Er is wel een opvallende inbouwhoogte nodig.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor airco?

Contacteer ons voor een vrijblijvend plaatsbezoek en offerte !

Contacteer ons